Kangaroo Kids, Bangalore

Project Description

This Pre-K school is transformed from an existing bungalow located in the well-known residential area of Bengaluru. Various elements & modifications were introduced to support the operation of enhanced pedagogy in the remodeled structure.

Modifying the external facade of a 15 year old residence to an elevation suited for a pre-school posed a number of challenges for the designers and the execution team. There is a variety of age appropriate intimate spaces for young children to congregate and collaborate irrespective of the group size.

This centre won the ‘Best Infrastructure Provision Award’ in the India Pre-school Awards 2012.

Project Location

Bangalore,India

Student Strength

200

Site Area

-

Total Constructed Area

5000 sq ft

Curriculum

Early Childhood

Completion Date

2012