American Embassy School

Project Description

The project involved the renovation of one grade from design to construction over a summer break.

The new design breaks away from the existing double-loaded corridor or cells and bells to create a variety of space which are flexible to adapt to different modes of learning from “caves” for individual reflection and study to “Learning Commons” for collaboration, and presentation, to DaVinci Studio for innovating through experimentation and making.

The design creates a sense of welcome and inspiration to students. Nature has been brought inside the four walls of the pod through use of different materials and patterns.

Project Location

New Delhi

Student Strength

105

Site Area

Total Constructed Area

4,400 sq.ft.

Curriculum

Completion Date

2018